BESTUUR

Jaarrekening 2014 | Jaarrekening 2015 | Jaarrekening 2016 | Jaarrekening 2017 | Jaarrekening 2018 | Jaarrekening 2019

Voorzitter: drs. Jan de Ruiter, geboren in de Liemers, studeerde geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Van 2001 t/m 2016 was hij burgemeester van de Gemeente Zevenaar. Daarvóór was hij wethouder in Almelo, waar hij o.a. cultuur in zijn portefeuille had. Als kunstliefhebber leerde hij de schilderijen van Fred en Helen Sieger kennen via de befaamde Peter Stuyvesant Collectie in Zevenaar. Later leerde hij Helen Sieger ook persoonlijk kennen.

Secretaris: drs. Stijn Geutjes is conservator bij Kunstwerk! Liemers Museum in Zevenaar, dat ook de Sieger-White Collectie beheert. Hij studeerde Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Geutjes deed onderzoek naar en maakte tentoonstellingen over o.a. Fred en Helen Sieger, Paul Huf, Recyling Art en de Peter Stuyvesant Collectie. 

Penningmeester: drs. Hans Krekel, geboren in Rotterdam, studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit. Van 1974 tot en met 2008 was hij werkzaam bij de ING en diens rechtsvoorgangers in zowel management- als adviesfuncties, met name op HR-gebied. Vervolgens was Hans nog zes jaar docent bij de HAN. Ook is hij vele jaren penningmeester bij SBK Gelderland geweest. Hij kende Fred Sieger en Helen White persoonlijk.

Public relations: drs. Feico Hoekstra werkt als freelance kunsthistoricus voor verschillende musea in Nederland, waaronder museum Beelden aan Zee in Den Haag en Museum de Fundatie in Zwolle. Zijn specialisatie is de Nederlandse kunst na 1945. Hij maakte exposities en publicaties over o.a. Paul Citroen, Hermanus Berserik, Oswald Wenckebach, Jacques Lipchitz, Herman Gordijn, Marino Marini, Carel Kneulman, Charlotte van Pallandt, Fred Sieger en Kees Verwey.